CancerFriskvård - i Spanien

loading...

Bilder från den vackra anläggningen Aldea la Quinta i närheten av Marbella i Spanien, där vi genomför Friskvårdsveckan.

Fokus på det friska i kroppen

Syftet med friskvårdsveckan är att fokusera på och stärka det friska i kroppen. Vi arbetar med ett psykosocialt stödprogram som delvis bygger på MBCR;  ett mindfulnessbaserat cancer recovery program, som används inom cancervården i Kanada. Vi erbjuder fysisk träning men också tid till att bara vara och möta varandra i en friskare inramning. Under veckan får deltagaren stöd och verktyg för att komma vidare med livet. 

Du och din närstående

Du som är färdigbehandlad från en cancersjukdom inbjuds att tillsammans med din närstående, ansöka till en veckas CancerFriskvård utomlands med Fonden. Ni deltar bägge två i i det kompletta stödprogram som erbjuds för att öka det fysiska och mentala välbefinnande. Det finns även tid till att bara vara och möta varandra i en friskare inramning. Vi erbjuder en Ny Start i Livet!  

Spanien och Aldea

Vi har valt att förlägga vår CancerFriskvårdsvecka utomlands då det är viktigt att byta miljö för att kunna tänka i nya banor och bli inspirerad. Att komma iväg tillsammans med sin närstående och få tid till att vara och umgås i en friskare inramning, långt ifrån alla måsten som finns hemma.
På Aldea la Quinta i närheten av Marbella hittade vi allt vi sökte: klimatet, en fantastisk friskvårdsanlägging med uppvärmd inomhuspool och utomhus en stor saltvattenpool. De har träningsfaciliteter som passar alla, fina föreläsningssalar, stora luftiga rum som alla har en stor balkong som vetter åt poolen och havet. Det finns också en kock som är fantastisk på att ta tillvara på alla råvaror och lagar fantastisk mat speciellt för oss.

Antiinflammatorisk kost

Ett annat viktigt inslag i CancerFriskvården är kosten. Under hela friskvårdsveckan äter vi god antiinflammatorisk kost och deltagarna får lära sig om kostens betydelse i läkeprocessen. 
Friskvårdsveckan genomförs i Spanien med svensk personal. 
 

Friskvårdsveckan innehåller:

  • fysiskt och psykosocialt stödprogram
  • stresshantering
  • mindfulness
  • föreläsningar, stödsamtal
  • medicinsk yoga/qigong, mindful walking
  • kunskap om kostens inverkan 
  • god antiinflammatorisk mat
  • få tid till att bara vara och möta varandra och andra i samma situation