CancerFriskvårdsprogram 

Nyhet inför 2020

Vi tipsar om en mindfulnessbaserad webbkurs på 9 veckor för cancerberörda och närstående med start 15 oktober. Detta mindfulnessbaserade stödprogram är ett samarbete med Fia Hobbs på Arcadia FriskVård och vänder sig till dig som har eller har haft cancer och vill ha hjälp med att hantera oro, stress och få verktyg att hantera vardagen efter en sjukdom.
 
Kursen hålls över nätet och vi träffas i gruppcoaching på torsdagar kl. 19.00 under nio veckor och tar upp veckans övningar som du får i webbkursen. 
https://arcadiafriskvaard.simplero.com/page/76829-mindful-living-cancer-wellness

Fokus på det friska i kroppen

Syftet med stödprogrammet är att fokusera på och stärka det friska i kroppen. Vi arbetar med ett psykosocialt stödprogram som delvis bygger på MBCR;  ett mindfulnessbaserat cancer recovery program, som används inom cancervården i Kanada. Du får också kursen Cancer Wellness som en bonus. Under desso nio veckor får du som deltagare stöd och verktyg för att kunna hantera livets motgångar.
 

Du och din närstående

Du som är färdigbehandlad från en cancersjukdom inbjuds att tillsammans med en närstående, att delta i CancerFriskvårdsprogrammet genom Fonden. Ni deltar bägge två i det kompletta stödprogram som erbjuds för att öka det fysiska och mentala välbefinnande. Vi erbjuder en Ny Start i Livet! Ju fler sponsorer vi får in, desto mer kurser kan vi erbjuda gratis eller kraftigt rabatterat. Arcadia FriskVård sponsrar med stödsamtal vid specifika kurstillfällen, nu närmast webbkursen som startar 15 oktober.
 

Kursprogram i Sverige

För tillfället har vi valt att hålla vårt CancerFriskvårdsprogram över nätet som en webbkurs. På så sätt kan vi nå fler människor över hela Sverige. Längre fram planerar vi ha fysiska träffar och cancerfriskvårdsprogram. 
 

Antiinflammatorisk kost

Ett annat viktigt inslag i CancerFriskvård är kosten och vi tar upp och pratar om anitinflammatorisk kost och dess läkande betydelse.

 

CancerFriskvård innehåller:

  • fysiskt och psykosocialt stödprogram
  • stresshantering
  • mindfulness 
  • föreläsningar, stödsamtal
  • mjuka rörelsen i form av qigong
  • kunskap om kostens inverkan
  • möta andra i liknande situation