CancerFriskvårdsprogram i vår

Nyhet inför 2019

Till våren erbjuder vi en mindfulnessbaserad 8 veckors kurs för cancerberörda och närstående med start 7 februari i Stockholm. Detta mindfulnessbaserade stödprogram är ett samarbete med Fia Hobbs på Arcadia FriskVård och vänder sig till dig som har eller har haft cancer och vill ha hjälp med att hantera oro, stress och få verktyg att hantera vardagen efter en sjukdom. Kursstart 7 februari 2019 i Stockholm och antalet platser är begränsat till 12 deltagare. Detta är ett program som används på cancersjukhus i Kanada och har börjat komma till Europa. Detta är det första i sitt slag i Sverige. 

Fokus på det friska i kroppen

Syftet med friskvårdsprogrammet är att fokusera på och stärka det friska i kroppen. Vi arbetar med ett psykosocialt stödprogram som delvis bygger på MBCR;  ett mindfulnessbaserat cancer recovery program, som används inom cancervården i Kanada. Vi erbjuder fysisk träning men också tid till att bara vara och möta varandra i en friskare inramning. Under veckan får deltagaren stöd och verktyg för att komma vidare med livet. 

Du och din närstående

Du som är färdigbehandlad från en cancersjukdom inbjuds att tillsammans med din närstående, ansöka till CancerFriskvård genom Fonden. Ni deltar bägge två i i det kompletta stödprogram som erbjuds för att öka det fysiska och mentala välbefinnande. Det finns även tid till att bara vara och möta varandra i en friskare inramning. Vi erbjuder en Ny Start i Livet!  

Kursprogram i Sverige

Vi har valt att förlägga vårt CancerFriskvårdsprogram på Kroksta Gård under hösten för att du ska kunna komma iväg tillsammans med din närstående och få tid till att vara och umgås i en friskare inramning, långt ifrån alla måsten som finns hemma. Ibland är det viktigt att byta miljö för att kunna tänka i nya banor och bli inspirerad. 
Kroksta gård ligger 10 km nordväst från Uppsala i en lantlig vacker miljö. Här har vi hittat lugnet och perfekta förutsättningar att du ska kunna fokusera på dig själv. Nya datum till våren 2019 är på gång.

Antiinflammatorisk kost

Ett annat viktigt inslag i CancerFriskvården är kosten. Vi äter god antiinflammatorisk kost och du får lära sig om kostens betydelse i läkeprocessen. 

 

Friskvårdsveckan innehåller:

  • fysiskt och psykosocialt stödprogram
  • stresshantering
  • mindfulness
  • föreläsningar, stödsamtal
  • medicinsk yoga/qigong, mindful walking
  • kunskap om kostens inverkan 
  • god antiinflammatorisk mat
  • få tid till att bara vara och möta varandra och andra i samma situation